Mobirise

Een jaar vòl activiteiten!

Door het jaar kun je allerlei leuke dingen doen in de natuur om je heen. Bijvoorbeeld bij het schaapscheerfeest op de kinderboerderij of de Slootjesdagen van VNMW. Natuurlijk handig om dit van te voren al in je agenda te zetten. Kijk op onze kalender wat er dit jaar allemaal te doen is. 

 

Kidsclub Funny Nature

Elke week een middag lekker naar buiten. Wie wil dat nou niet? Natuurlijk ga je lekker spelen, maar ook speuren, bouwen, proeven en ontdekken. Er zijn wel 50 dingen die je gaat doen in en met de natuur om een echt buitenkind te worden.

 

Schoolmoestuinen

Samen met de klas de moestuin in en lekker aan de slag met zaaien en oogsten. Wat leer je daar veel van en wat kun je dan lekkere dingen maken op school of thuis. Heb je een moestuin bij school of ergens anders of zouden jullie die graag willen hebben? Dan kunnen wij daarbij helpen.

Petra Ekhardt van Natuurlijk heel leuk is moestuincoach bij Jong Leren Eten. Via dit programma zijn ook financiële middelen voor een schoolmoestuin te verkrijgen. 

 
Mobirise

Zaai, pluk en proef!

Als je zelf de moestuin in gaat, kun je zelf kiezen welke groente er straks op je bord ligt. Misschien wel elke dag worteltjes of heel vaak boerenkool. Jij zaait het zelf in en zorgt dat het goed gaat groeien. Hoe leuk om dan zelf te oogsten en er wat lekkers van te maken.

Je kunt elke week gratis meedoen in de buurtmoestuinen in de wijk De Engk (vrijdagmiddag) en De Heul (dinsdagmiddag) in Wijk bij Duurstede en de buurtmoestuin in Langbroek. Kom gewoon een keer kijken

 

Onze natuuractiviteiten 2023

 

Create a free website - Click for more