mensen maken Wijk bij Duurstede

> diervriendelijker

“Waarom ik weekendbeheerder ben geworden bij de kinderboerderij? Omdat ik dan geen huisdieren hoef te nemen. Hahaha. Het was een goed argument voor thuis, maar het is gewoon heel erg leuk om 4 dagen in het jaar ‘baas’ van de kinderboerderij te zijn. Mijn kinderen gaan er altijd graag spelen. Om iets terug te doen heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Zonder vrijwilligers zou de kinderboerderij in de weekenden gesloten zijn. En wat is er mooier dan de kinderen te zien genieten van het voeren en verzorgen van de dieren. En dan heb ik het niet alleen over mijn eigen kinderen, maar kinderen in het algemeen. Vooral het voorjaar is een mooie periode waarin o.a. de lammetjes geboren worden. Dit kunnen we allemaal van dichtbij mee maken.

Een dag op de kinderboerderij is een dag ontspanning voor ons. Even weg uit de dagelijkse sleur en samen met de kinderen ervoor zorgen dat zowel de dieren als de bezoekers het naar hun zin hebben! Geit Guus is onze favoriet op de kinderboerderij. Maar de paarden zijn tegenwoordig ook populair.
Als ‘baas’ van de kinderboerderij ben je op jouw werkdag ook verantwoordelijk voor de ontvangst van de bezoekers. Ik probeer het voor iedereen een leuk uitstapje te maken en hen te enthousiasmeren voor de kinderboerderij en het vrijwilligerswerk. Het mooie daarvan is dat je iets terug doet voor de gemeenschap, je leert nieuwe mensen kennen en het is bovenal gewoon erg leuk om de dieren te verzorgen!” 

Wat houdt het weekendbeheer bij de kinderboerderij in?

Welke taken hebben vrijwilligers bij de kinderboerderij?
Als vrijwilliger ben je verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de kinderboerderij, het 2x per dag voeren van de dieren en het aanspreekpunt gedurende de dag. Verder zorg je aan het einde van de dag dat alles netjes is opgeruimd en schoongemaakt.

Hoeveel tijd kost dit iemand per maand of kwartaal?
In basis is het de afspraak dat je per kwartaal 1 dag (zaterdag of zondag) wordt ingeroosterd. Een dag duurt van 11:00 uur tot 17:00 uur en tussen de middag wordt de boerderij een uur gesloten al zie je vaak dat vrijwilligers (vooral bij mooi weer) ook tussen de middag open blijven. Maximaal kost het je dus 6 uur per kwartaal. 

Heeft iemand bepaalde vaardigheid of ervaring nodig voor het vrijwilligerswerk?
Er worden geen speciale eisen gesteld aan het worden van vrijwilliger. Liefde voor dieren en gezond verstand is voldoende. Verder is er in de keuken een map aanwezig waarin alles staat omschreven en ligt er bij het voer een instructie hoe de dieren gevoerd moeten worden. 

Kinderboerderij De Vliert

De Kinderboerderij is sinds 1973 uitgegroeid van een bouwval tot een mooie locatie met de diverse (dieren)verblijven, het educatief centrum en een leuke speeltuin. De kinderboerderij biedt verblijf aan dieren zoals konijnen, geiten, schapen, hamsters, cavia's, kippen, kalveren etc. Bijna alle dieren zijn bij ons vrij benaderbaar, wat inhoudt dat er weinig tot geen dieren achter slot en grendel zitten. Regelmatig worden op en door de boerderij activiteiten georganiseerd. De boerderij is als één van de weinige kinderboerderijen in Nederland 50 uur per week geopend. Dit is mede mogelijk door de vrijwillige inzet van zo’n 20 enthousiaste weekendbeheerders.

Op de kinderboerderij kan iedereen op een leuke manier met elkaar én met de dieren omgaan. Iedereen is welkom van jong tot oud. Leerzaam, gezellig én gezond! Tevens heeft de boerderij een educatieve functie door middel van workshops en activiteiten zoals het schapenscheerfeest waar educatie een grote rol in speelt.

De komende jaren wil de kinderboerderij haar diensten verder uitbreiden door verkoop van eten en drinken, het organiseren van activiteiten en de verhuur van het educatief centrum aan derden voor kinderfeestjes of workshops. Hiermee willen we ons budget vergroten om het nodige onderhoud te kunnen blijven doen. Om de kinderboerderij ook in de weekenden open te houden voor bezoek en activiteiten wordt hard gezocht naar enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om –eventueel samen met hun (klein)kinderen- vier dagen in het jaar de beheerder van de kinderboerderij te zijn. Meer weten over Kinderboerderij De Vliert?
Kijk op www.kinderboerderijdevliert.nl 

 

Made with Mobirise - Details here